Gyászoljuk dr. Udvari Lászlót, elnökségi alapító tagunkat

 

Súlyos, áttétes betegsége sem akadályozta meg abban, hogy az utolsó pillanatig mindent megtegyen betegtársaiért, a Gyógyulj Velünk Egyesületért dr. Udvari László, elnökségünk alapító tagja. Mindannyiunk elé példát állított önzetlenségből, alaposságból, kitartásból, önfegyelemből. Gyászoljuk, hiányát már most is érezzük, emlékét megőrizzük.

Néhány hónappal ezelőtt, már súlyos betegen is feladatának érezte, hogy a tisztújításkor a Gyógyulj Velünk Egyesület elnökségi tagja maradjon. Sok-sok betegtalálkozó és előadás megszervezése, az egyesület betegek szemszögéből íródó tájékoztató kiadványsorozatának elindítása is az ő nevéhez fűződik. Az általa az emésztőszervi daganatos betegségekről és a prosztatarákról szerkesztett kiadvány sok ezer betegtársnak nyújtott – és nyújt a mai napig – segítséget szerte az országban.

Aktivitása fiatalokat megszégyenítő volt, életének 82. évében távozott közülünk.

Udvari László egykor volt a Magyar Államvasutak elnöke is, egy országos stratégiai vállalat vezetője, ám sosem éreztette azt, hogy a civil szervezeti – sokszor szélmalomharcnak tűnő – munka derogálna számára: az emésztőszervi tagozat vezetőjeként munkáját mindvégig közvetlenség, alapos felkészültség, szakmai és emberi alázat, elhivatottság jellemezte.

Felejthetetlen halottunk hamvasztás utáni búcsúztatása a református egyház szertartása szerint, Budapesten, a Rákospalotai köztemető XV. kerület Szentmihályi út 111. 2. sz. ravatalozóban 2017. március 17-én, pénteken 10:30-tól lesz. Tisztelettel adózunk emlékének. Igyekszünk úgy dolgozni tovább, ahogyan azt Ő is elvárná.

Gyógyulj Velünk Egyesület